Recepty - Sádky a ryby Ronov - prodej ryb

Recepty

SMAŽENÝ KAPR V OŘÍŠKOVÉ STROUHANCE

 4 kapří filety, sůl a čerstvě mletý pepř

150 g lískových oříšků

2 rohlíky nakrájené na drobné kostičky

4 lžíce hladké mouky

2 rozšlehaná vejce

olej na smažení

----------------------------------------------------

Troubu předhřejte na 170 stupňů. Kapra nakrájejte na menší porce, zbavte případných kostí, osolte a opepřete.

Oříšky opražte nasucho ve vyhřáté troubě zhruba 6 minut, po třech min. promíchejte. Pak je vyjměte, ještě horké zabalte do utěrky, promněte a zbavte šlupky. Nechte je vychladnout a poté rozmixujte nebo v hmoždíři roztlučte na hrubší kousky a promíchjte s kostičkami rohlíků.

Kapří porce obalte postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a rohlících s oříšky - jako v trojobale. V hluboké pánvi rozpalte dostatek oleje ( kapři musejí při smažení plavat, jen tak nenasaknou zbytečně olejem, ale upečou se do křupava ) a osmažte v něm obalené kousky dozlatova z obou stran.

Podávejte s bramborovou kaší a klínkem citronu. 

 

 

KAPR VE SLANINOVÉ SMĚSI : ( 1kg - 69 Kč/kg )

4 porce kapra,

60dkg slaniny, 1 cibule

4 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku

citronová šťáva

mletý pepř, sůl

-------------------------------------------------------------

Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň 15 min. odležet. Pak je osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní pokrájenou cibuli, přidáme porce kapra a zvolna je opékáme po obou stranách. Po 20min. opékání, přidáme kečup, rozetřený česnek a několik lžic vody. Ještě chvilku povaříme a dílo je hotovo.

Dobrá je k tomu i rýže.

 

SIVEN ZAPEČENÝ S VEJCI :  ( 1kg - 135 Kč/kg )

4 filety ze sivena,

3 vejce, 1 dl sladké smetany

lžička dijoncké hořčice,

kousek másla, hrst pažitky a

listové petrželky, koření na ryby, sůl, pepř.

--------------------------------------------------------------

Nejdříve vymažte zapékací misku máslem, poklaďte osolené a opepřené filety z čerstvého sivena a přidejte i špetku koření na ryby. S kořením opatrně, ať se nepřebije chuť ryby. Ještě přidejte nasekanou pažitku a a rybu zalijte rozšlehanými vejci se solí, pepřem a petrželkou. Přidejte smetanu a pro lepší chuť přidejte do rozšlehané vaječné zálivky ještě lžičku dijonské hořčice. Nechat 30min. odležet.

Rybu zapékáme na 180stupňů  asi 25-30min.

Podává se s bílým chlebem, nebo bagetkou. Je dobrý i zeleninový salát, ale jen pro králíky.

Dobrou chuť !!!

 

 

 

 

Přečíst celý článek >>